Pays – Eladó Domain Nevek és Vállalkozási Ötletek
Eladó domain: corten.hu
A domain ára: 200 000 HUF

A corten acél (COR-TEN®, köznyelvben corten) hasonló módon kezd el rozsdásodni, mint bármely más, nedves és száraz időjárási körülmények kitett szénacél. Az idő múlásával azonban a rozsdaréteg tömör patinaréteggé alakul át, lezárva az acél felületét, ellenállva a további korróziónak. Ez egy kompakt felületi patina kialakításával lehetséges, mely ötvözőelemeinek oxidjaiból áll. A szín a friss, újonnan kialakult narancssárgás barnáról világos, majd végül sötétebb árnyalatú barnára változik. A felületi réteg védelmet nyújt és egyben esztétikai szerepet is kölcsönöz az anyagnak. A változás sebessége és az acél végső színe a helyszín légköri viszonyaitól és a környező levegő minőségétől függ.

A nedves és száraz időjárási körülmények gyakori váltakozása, a kénben gazdag légkör gyorsítja az oxidációs folyamatot és sötétebb patinát eredményez.

A corten.hu domain név ideális lehetőséget kínál, homlokzat építészettel, acélipari termékek forgalmazásával, lézervágással, kertépítéssel foglalkozó vállalkozásoknak.