Pays – Eladó Domain Nevek és Vállalkozási Ötletek

Mi a domain név

A domain név az interneten található weboldalak és szolgáltatások azonosítására használt cím. Ez a cím segíti a felhasználókat, hogy könnyen megtalálják és hozzáférjenek egy adott weboldalhoz vagy online tartalomhoz. Ha röviden akarjuk megfogalmazni, a domain név az internetes birodalmunk megnevezése.

Az internetre csatlakozó összes számítógépnek egyedi azonosítója, számokból álló, úgynevezett IP címe van. A számítógépek ilyen számsorok, IP címek segítségével találják meg a honlapokat. A hétköznapi életben azonban nekünk embereknek nem kell ilyen számokat, vagy számsorok sokaságát megjegyeznünk, hogy eljussunk bármely általunk keresett weboldalig. Sokkal könnyebben megjegyezhető megoldást alkalmazunk.

A domain név, másnéven tartománynév egy-egy IP-cím szöveges megfelelője. A domain könnyebben megjegyezhető, mint a csak számokat, számsorokat tartalmazó IP címek, így egy adott weboldal megtekintéséhez sokkal egyszerűbb lehetőség áll rendelkezésünkre. Ilyen internetes azonosító például a google.com, vagy az eladó domainek weboldala, a pays.hu domain név is.

 A domain neveket speciális alkalmazások, úgynevezett DNS – névszerverek tartják számon és böngészés alkalmával azonosítják, párosítják a hozzájuk tartozó IP-címekkel.

Eddig egyszerű, de lássuk, a név megválasztása során milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani, milyen sajátosságokkal rendelkezik egy jó domain név.