Pays – Eladó Domain Nevek és Vállalkozási Ötletek
Eladó domain: yakitori.hu
A domain ára: vételi ajánlatra vár

Yakitori.hu – Ízletes Grillcsodák a Japán Konyhaművészetben!

A „yakitori” egy japán étel és kifejezés, amely grillezett csirke nyársakat, különböző csirkehús kombinációkat, grillezett zöldségeket, autentikus ízvilágú szószokat és ezek kreatív variációit tartalmazza. A „yakitori” szó maga is a japán nyelvből származik, a „grillezett” (yaki) és „csirke” (tori) szavak összevonásából. A Yakitori.hu domain név éttermeknek, ételbároknak, street food vállalkozásoknak kínál lehetőséget arra, hogy a különleges ételek szerelmesei és a kulináris kalandorok megízleljék a japán konyha autentikus fogásait. Legyen szó hagyományosan grillre tűzött csirkehúsról, zöldségekről és más ínycsiklandó variációkról, a Yakitori.hu az autentikus ízek és a grillművészet világába kalauzol. Élvezd a grillcsodákat és inspirálj másokat is a Yakitori.hu domain névvel! Fedezd fel a japán konyha grillezett finomságait és prezentáld egyetlen domain név alatt!

Yakitori recept

A TELJES ELKÉSZÍTÉSI IDŐ 60-90 perc

A yakitori hagyományosan bambusz nyárson és faszénen sütött, grillezett csirke. A yakitori, mint megnevezés, a csirkehúsból készült étel darabolt, nyársra húzott voltára is utal. Japánban a kushiyaki kifejezést is használják, mely magában foglalja mind a baromfi és nem baromfi húsok, nyárson sütött jellegét.

HOZZÁVALÓK

  • 16 db bambusznyárs
  • 8 db csirke felsőcomb vagy 1 kg csirkemell filé
  • 100 ml sötét szójaszósz
  • 100 ml mirin (japán főzőbor)
  • 50 ml sake
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 vékony szelet gyömbér
  • 2 evőkanál sötét barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt feketebors

+INFO Jó minőségű mirin (japán főzőbor) használata elengedhetetlen!

RECEPT ELKÉSZÍTÉSE

  1. Áztassuk vízbe a bambusznyársakat.
  2. Csontozzuk ki a csirkecombokat. (a csontokat ne vigyük messzire!)
  3. A lefejtett húst vágjuk 3×3 cm-es kockákra. Tegyük félre. (ezt se vigyük messzire!)
  4. Tegyük a csontokat egy kisebb edénybe, öntsünk rá szójaszószt, mirint, sake-t és kezdjük el forralni páclevünket.
  5. Adjuk hozzá a késlappal összenyomott a fokhagyma gerezdeket, a vékonyra szeletelt gyömbért, barna cukrot és friss, őrölt feketeborsot. Alacsony hőfokon forraljuk 20 percig, illetve amíg mártásunk egy kicsit besűrűsödik.
  6. Szűrjük le az elkészült szószt és öntsünk külön egy adagot, ezt majd későbbiekben mártogatósként használhatjuk (hogy ez az adag már ne érintkezzen a nyers hússal). A nagyobbik részt töltsük egy viszonylag keskeny, magas befőttesüvegbe vagy bármilyen tálba, melybe nyársainkat kényelmesen bemárthatjuk.
  7. A húskockákat tűzzük a már előre beáztatott és lecsepegtetett bambusznyársakra. itt a pillanat, amikor gondolkodóba eshetünk. Esetleg variálhatjuk, hús, póréhagyma, újhagyma, gomba, összetevőkkel, csak kreatívan!
  8. A kész nyársakat a szószba mártjuk,de igazából ez is csak ízlés kérdése. Márthatjuk, vagy esetleg csak grillezés közben ecsetelhetjük. A húskockákat összeforgatva a kihűlt szósszal, hűtőszekrényben akár több órán keresztül is marinálhatjuk. Japánban általában csak az első két variációt alkalmazzák
  9. A yakitori-t előmelegített faszén grillen vagy barbecue-sütőn, gyakori forgatással és kenegetéssel sütjük, eközben szószunk a falatkák felületén szépen karamellizálódik. Ügyeljünk, hogy ne szárítsuk túl! Fontos a faszén,de ha ez nincs, előkaphatunk egy serpenyőt, vagy akár a sütőnk grillfokozata is alkalmas lehet a feladatra.

TÁLALÁS

Párolt rizs körettel, grillezett gombával, grillezett újhagymával, párolt zöldbabbal, zöldségekkel, salátákkal, friss tormával és a pácléből előzőekben félretett mártással tálaljuk. A variációk száma végtelen. Jó étvágyat! Itadakimasu!