Eladó domain: yakitori.hu |
A domain ára: vételi ajánlatra vár |
Yakitori.hu – Ízletes Grillcsodák a Japán Konyhaművészetben!
A „yakitori” egy japán étel és kifejezés, amely grillezett csirke nyársakat, különböző csirkehús kombinációkat, grillezett zöldségeket, autentikus ízvilágú szószokat és ezek kreatív variációit tartalmazza. A „yakitori” szó maga is a japán nyelvből származik, a „grillezett” (yaki) és „csirke” (tori) szavak összevonásából. A Yakitori.hu domain név éttermeknek, ételbároknak, street food vállalkozásoknak kínál lehetőséget arra, hogy a különleges ételek szerelmesei és a kulináris kalandorok megízleljék a japán konyha autentikus fogásait. Legyen szó hagyományosan grillre tűzött csirkehúsról, zöldségekről és más ínycsiklandó variációkról, a Yakitori.hu az autentikus ízek és a grillművészet világába kalauzol. Élvezd a grillcsodákat és inspirálj másokat is a Yakitori.hu domain névvel! Fedezd fel a japán konyha grillezett finomságait és prezentáld egyetlen domain név alatt!


Yakitori recept
A TELJES ELKÉSZÍTÉSI IDŐ 60-90 perc
A yakitori hagyományosan bambusz nyárson és faszénen sütött, grillezett csirke. A yakitori, mint megnevezés, a csirkehúsból készült étel darabolt, nyársra húzott voltára is utal. Japánban a kushiyaki kifejezést is használják, mely magában foglalja mind a baromfi és nem baromfi húsok, nyárson sütött jellegét.
HOZZÁVALÓK
- 16 db bambusznyárs
- 8 db csirke felsőcomb vagy 1 kg csirkemell filé
- 100 ml sötét szójaszósz
- 100 ml mirin (japán főzőbor)
- 50 ml sake
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 vékony szelet gyömbér
- 2 evőkanál sötét barna cukor
- 1 teáskanál őrölt feketebors
+INFO Jó minőségű mirin (japán főzőbor) használata elengedhetetlen!
RECEPT ELKÉSZÍTÉSE
- Áztassuk vízbe a bambusznyársakat.
- Csontozzuk ki a csirkecombokat. (a csontokat ne vigyük messzire!)
- A lefejtett húst vágjuk 3×3 cm-es kockákra. Tegyük félre. (ezt se vigyük messzire!)
- Tegyük a csontokat egy kisebb edénybe, öntsünk rá szójaszószt, mirint, sake-t és kezdjük el forralni páclevünket.
- Adjuk hozzá a késlappal összenyomott a fokhagyma gerezdeket, a vékonyra szeletelt gyömbért, barna cukrot és friss, őrölt feketeborsot. Alacsony hőfokon forraljuk 20 percig, illetve amíg mártásunk egy kicsit besűrűsödik.
- Szűrjük le az elkészült szószt és öntsünk külön egy adagot, ezt majd későbbiekben mártogatósként használhatjuk (hogy ez az adag már ne érintkezzen a nyers hússal). A nagyobbik részt töltsük egy viszonylag keskeny, magas befőttesüvegbe vagy bármilyen tálba, melybe nyársainkat kényelmesen bemárthatjuk.
- A húskockákat tűzzük a már előre beáztatott és lecsepegtetett bambusznyársakra. itt a pillanat, amikor gondolkodóba eshetünk. Esetleg variálhatjuk, hús, póréhagyma, újhagyma, gomba, összetevőkkel, csak kreatívan!
- A kész nyársakat a szószba mártjuk,de igazából ez is csak ízlés kérdése. Márthatjuk, vagy esetleg csak grillezés közben ecsetelhetjük. A húskockákat összeforgatva a kihűlt szósszal, hűtőszekrényben akár több órán keresztül is marinálhatjuk. Japánban általában csak az első két variációt alkalmazzák
- A yakitori-t előmelegített faszén grillen vagy barbecue-sütőn, gyakori forgatással és kenegetéssel sütjük, eközben szószunk a falatkák felületén szépen karamellizálódik. Ügyeljünk, hogy ne szárítsuk túl! Fontos a faszén,de ha ez nincs, előkaphatunk egy serpenyőt, vagy akár a sütőnk grillfokozata is alkalmas lehet a feladatra.
TÁLALÁS
Párolt rizs körettel, grillezett gombával, grillezett újhagymával, párolt zöldbabbal, zöldségekkel, salátákkal, friss tormával és a pácléből előzőekben félretett mártással tálaljuk. A variációk száma végtelen. Jó étvágyat! Itadakimasu!